Vukašin Vorkapić (©srl.rs)
Vukašin Vorkapić (©srl.rs)

Partizan pregažen u Novom Sadu: Vorkapić klasa, Voša se mučila 40 minuta, a onda ubacila u petu brzinu

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.09.23. | 19:40

Rukometna Superliga Srbije: Novosađani u derbiju četvrtog kola pobedili crno-bele na Slanoj bari sa 32:24 (14:12) i ostali sa maksimalnim učinkom

Četiri pobeda na startu sezone za rukometaše Vojvodine u Superligi Srbije. Očekivani epilog. Posle Dinama iz Pančeva, Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, pao je i Partizan u derbiju četvrtog kola sa 32:24 (14:12). Neće ni posle ovog duela trener Lala Boris Rojević da bude zadovoljan igrom svojih izabranika u većem delu meča, ali se bodovi pišu.

Kao pre šest dana u Kragujevcu, u poslednjih 20 minuta desetostruki uzastopni šampion Srbije je podigao nivo igre u odbrani, ubacio u petu brzinu u napadu i na kraju ubedljivo slavio protiv ove sezone mnogo slabijeg Partizana.

Izabrane vesti

Na suvi kvalitet pojedinaca, domaćin je rutinski dobio, pre svega reprezentativca Srbije Vukašina Vorkapića koji se razigrao sredinom drugog poluvremena i sa nekoliko lakih golova iz kontri slomljen je otpor mladog tima iz Humske.

Važne golove kada su se Lale odlepile na četiri, pet razlike, i to dva vezana, delo je desnog beka Milana Milića. U prvih 30 minuta sjajan je bio mladi srednji bek Simo Šijan, koji je u najboljoj formi od bekova srpskog šampiona. Kada je sa dva uzastopna pogotka Bojan Rađenović u 51. minutu Vojvodina stekla tada najvećih +6 – 27:21, bilo je jasno da tim Đorđa Ćirkovića ne može do iznenađenja na Slanoj bari. U finišu su se gosti predali, pa je na kraju rezultat bio previsok u odnosu na dešavanja na terenu.

Crno-bele su dobar deo meča u igri držali odlični levi bek Nikola Kovačević, koji je upravo iz Voše stigao u tabor Beograđana (prošle sezone na pozajmici u Jugoviću), kao i raspoloženi golman Dimitrije Jelić. Mali fond igrač, pre svega na bekovskim pozicijama, uzrokovao je velikom padu u poslednjih 20 minuta. Od – 1 (19:20) u 42. minutu, na kraju je pobeda Novosađana bila ubedljiva.

U redovima srpskog šampiona ovog puta su na tribinama ostali bekovi Gregor Ocvirk i Milan Golubović, dok su u timu opet bili kapiten Miljan Vukovljak i srednji bek Branko Tomić.

Ni posle sedam godina Partizana nije pobedio Lale koje su vezale 16 trijumf protiv vicešampiona Srbije. Klubu iz Humske je ovo prvi poraz u novom prvenstvu, posle tri pobede na Banjici.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Vukašin Vorkapić sa osam golova iz devet šuteva (tri od tri sa linije sedam metara). Milan Milić je dao pet pogodaka, a Simo Šijan, Bojan Rađenović i Luka Rogan su se po četiri puta upisali u strelce. Mohamed Aziz Aidi je pogodio tri puta u metu. Golman Andrej Trnavac je imao 11 odbrana protiv bivšeg tima.

Kod Partizana, Nikola Kovačević je pogodio mrežu Lala sedam puta iz 13 pokušaja. Najboji igrač gostiju Uroš Kojadivović dao je četiri gola, a pivotmen Ivan Mićić tri. Dimitrije Jelić je sakupio 12 uspešnih intervencija.

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

RUKOMETNA SUPERLIGA – 4. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Radnički Kragujevac 29:31 (16:18)

Vojvodina – Partizan 32:24 (14:12)

Vranje – Metaloplastika 23:36 (15:20)

Obilić – Ub 38:35 (22:17)

Jugović – Proleter Zrenjanin 26:20 (11:7)

Dinamo Pančevo – Dubočica 29:21 (14:11)



tagovi

RK VojvodinaRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara